My Artistic Interiors - media

Gewaagde kleuraccenten

Je kunt het bevechten, maar veel beter kun je het onder ogen zien en je eraan overgeven: ik ben een gepassioneerd modedier. Parijs en Milaan zijn voor mij de hemel op aarde, heer­lijk van de ene fijne winkel naar de andere flaneren, gevoelig als ik ben voor de nieuwste trends, mooie spullen en aanstekelijke kleuren. Maar ik ben géén willoos coutureslacht­offer, geen was in de handen van mode-ontwerpers en trendsetters. Ik neem alles wat ik zie in mij op en creëer mijn eigen, heel persoonlijke stijl rond een aantal favoriete ontwer­pen die ik als basis gebruik. Op precies dezelfde manier komen de mooiste interieurs tot stand. Ik heb het er in deze column al eens over gehad: mode is op dit moment de grote inspirator voor wat er op interieurgebied gebeurt. Gelukkig volgen de trends elkaar niet zo snel op, want anders konden we elk jaar nieuwe gordijnen ophangen. Lang voordat mode­trends de ontwikkelingen op interieurgebied zo sterk beïnvloedden, putte ik al heel veel inspiratie uit mijn shoppingtrips naar de belangrijkste modesteden.
Onlangs genoot ik met Astrid Ras op het idyllische terras van Restaurant Zin aan de Loosdrechtse Plassen van een heerlijke lunch. Het was een mooie, rustige zomerdag, de zeilbootjes op het water lagen vrijwel stil op het rimpelloze water. Astrid is met haar eigen bedrijf actief op designgebied en weet heel veel over mode- en interieu rtrends. We waren het er al snel over eens dat er met name in de nieuwe wintercollecties veel overeen.komsten zijn in stoffen en kleuren. Het credo is: creëer een mooie basis en breng er spanning in door te spelen met kleuren en materiaalaccenten. De trends voor deze winter:

Wol, tweed, Schotse accenten, grote ruiten, goud, brons, geel, terra, bruin en okergele tinten. Afwerking met bont en rafels. Inspiratie wordt gevonden in een wat oubollige, klassieke stijl, maar nu hip geïnterpreteerd.

Er is niet één bepaalde look, alles mag. Oud en nieuw mixen blijft een favoriete stijl, maar je moet gewoon doen waar je zin in hebt. Het interieur kan steeds van sfeer veranderen door toepassingen van andere kleuraccenten.

De jaren zestig zijn helemaal terug, zowel in de mode als in het interieur, gemixt met klassieke stijlen en stoffen. We zien ook weer veel rood, zwart, grijs en wit gecombineerd met fellere accenttinten. Minimalisme blijft een trend, maar wel op een nieuwe manier geïnterpreteerd. Kleuren zoals grijs, bruin, zwart gecombineerd met roze en groengrijze poedertinten en stoffen met een zachte structuur of satijn. Met een paar andere kussens op de bank, of een mooie plaid, en een nieuw kleurtje op de muur hebt u een nieuw interieur. Gewoon proberen!

Suzanne Loggere /  september 2004

My Artistic Interiors - media